Primary TET 2021 – Model Questions from English. Important Sample Questions, West Bengal.

WB Primary TET 2021

Identify the tense of the following sentences:

1. He allowed her to peep through a little gap.
Ans: (Past Indefinite Tense)

  1. Sir Mohan smiled at the mirror.
    (Simple Past Tense)
  2. The signal came down.
    Ans: (Simple Past Tense).
  3. I love you.
    Ans: (Simple Present or Present Indefinite Tense)
  4. Earth is round.
    Ans: (Simple Present or Present Indefinite Tense)
  5. It is day now.
    Ans: (Simple Present or Present Indefinite Tense)
  6. Make room for me.
    Ans: (Simple Present or Present Indefinite Tense).
  7. O Rose, thou art sick.
    Ans: (Simple Present or Present Indefinite Tense)
  8. I don’t know.
    Ans: (Simple Present or Present Indefinite Tense)
  9. Two English soldiers were trudging along.
    Ans: ( Past Continuous Tense).

Choose the correct prepositions from the alternatives given below and fill in the blanks with them.

  1. We must be tolerant…….criticism.
    a) with b) of c) by d) at.
    Ans: b) of.
  2. The boy jumped …… my offer.
    a) in b) to c) at d) for.
    Ans: c) at.
  3. At last he was convinced…… my innocence.
    a) of b) in c) for d) from.
    Ans: a) of.
  4. The girl is……need……good advice.
    a) in, of b) to, at c) from, of d) for, at.
    Ans: a) in, of.
  5. Kalidas is …… Shakespeare of India.
  1. Kalidas is……..Shakespeare of India. a) a b) an c) the d) none of these.
    Ans: c) the.
  2. ……… autumn is the best time for going to Kashmir.
    a) in b) at c) the d) an.
    Ans: c) the.
  3. ……. err is human.
    a) from b) to c) at d) for.
    Ans: b) to.
  4. Darjeeling is……..the north of West Bengal.
    a) in b) to c) at d) towards.
    Ans: a) in.
  5. the two sisters are quarrelling………themselves.
    a) among b) in c) for d) between.
    Ans: d) between.

Error Correction:

  1. He reached success as a poet.
    Ans: He achieved success as a poet.
    (reached success হয় না, achieved success – সাফল্য অর্জন করেছিল)
  2. Mr. Roy is the principle of the college.
    Ans: Mr. Roy is the principal of the college.
    (‘principle মানে ‘নীতি ‘, আর ‘principal’ মানে ‘অধ্যক্ষ’।)
  3. We knew Rita on Monday.
    Ans: We met Rita on Monday.
    (‘knew’ মানে ‘জেনেছিলাম’, ‘met’ মানে ‘সাক্ষাত করেছিলাম’।)
  4. The man work as a safety guard.
    Ans: The man works as a safety guard.
    (Present Indefinite Tense – এর বাক্যের Subject বা কর্তা Third Person Singular Number হলে Main Verb – এর সঙ্গে ‘-s’ বা ‘-es’ যোগ করতে হয়।)
  5. What have you watched on television.
    Ans: What have you watched on television?
    (প্রশ্নবোধক বাক্যের শেষে অতি অবশ্যই জিজ্ঞাসা চিহ্ন (?) দিতে হয়।)

Give the correct spelling of the following words:

1. Necesary (Correct Spelling – Necessary)

2. Sience (Correct Spelling – Science)

3. Beautifull (Correct Spelling – Beautiful)

4. Diffarent (Correct Spelling – Different)

5. Socity (Correct Spelling – Society)

6. Seperate (Correct Spelling – Separate)

7. Colege (Correct Spelling – College)

8. Villege (Correct Spelling – Village)

9. Acquition (Correct Spelling – Acquisition)

10. Quarel (Correct Spelling – Quarrel)

Prepare these “WB Primary TET 2021 – Model Questions very well. We are coming with more sets.

Visit http://onlineexamgroup.com to get more updates.

Visit our website http://snskedu.com to get information about all types of competitive exams. Get important materials for preparing yourself for your exam.

Write your opinion about our website in the comment box below.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *